Ensimmäinen kuulustelu, kolmas kysymys


 Munkki tikkailla esittää Kristukselle kolmannen kysymyksen. 


Annoit minulle korvat. Miksi en saisi kuunnella niillä mitä haluan?

Vastaus: Annoin sinulle korvat, jotta kuuntelisit sitä mikä liittyy totuuteen ja hyvyyteen. 


++++


Oma pohdinta. 

Mietin miten mielelläni kuuntelen pahantahtoisia juoruja ihmisistä,  jotka ärsyttävät minua. Saan pimeää iloa kuullessani miten huonosti on käynyt ihmiselle, joka mielestäni ansaitsee vastoinkäymisensä. Mutta Birgitta tuo tässä esiin,  että meidän pitäisi hanakammin kiinnittyä kuuntelemaan sitä mikä on hyvää ja totta. Kun mietin miten paljon ja intensiivisesti Birgitta sätti oman aikansa kirkkoa, epäilen että asia saattoi olla hänelle itselleenkin omakohtainen.


Milloin olemme terveesti kriittisiä, vastustamme perustellusti esimerkiksi jonkun ihmisen poliittista toimintaa, milloin taas vajoamme ärsytykseemme ja etsimme siihen lisää perusteita seuraamalla median levittämiä juoruja. Kun hihittelemme poliittisesta vastustajasta tehdylle kuvamanipulaatiolle, minkä puolella olemme,  hyvän vai pahan.


Ymmärrän että tuomarin antamassa vastauksessa piilee viisaus. Pitäisi kyetä vastustamaan pahantahtoisten juorujen seuraamisen iloa.  Pitäisi kiinnittää mielensä hyvään ja toteen. Tuntuu, että se on joillekin helpompaa kuin toisille.

Kommentit